Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 3η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2022» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, το διήμερο 10&11.09.22, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία -μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν ήταν τα παρακάτω:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική-Πάτρα-Θεσσαλονίκη)
  • Ζυθοποιία Πηνειού (Λάρισα)
  • Ζυθοποιία Χίου (Χίος)
  • Κορινθιακή Ζυθοποιία (Κόρινθος)
  • Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης (Ηράκλειο Κρήτης)
  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά Κρήτης)
  • Μικροζυθοποιία Καβάλας (Καβάλα)
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο (Τήνος)
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer (Βόλος)
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Μύκονος)
  • Μικροζυθοποιία Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δ. Κύμης- Αλιβερίου, Εύβοια)
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος (Σέρρες)
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Ευβοίας)
  • Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία (Πλατάνι Αχαΐας, Πάτρα).