Ένα ξεχωριστό τραπέζι κρητικής κουζίνας θα στηθεί σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα δίπλα από την παραλία της Κιτροπλατείας, σε μια μοναδική γιορτή που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Με τον συντονισμό του Γιάννη Μπαξεβάνη, την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και τη φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τέταρτη φορά με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης τα Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου, τιμώντας τη γιορτή τουρισμού.

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Ηλίας Μαμαλάκης, Edgar Bovier, Τάσος Παπαδάκης, Τάσος Πρωτοψάλτης, Vania Cebula, Μιχάλης Χάσικος και η Λέσχη Αρχιμαγείρων. Μαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας. Παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον κρητικό αμπελώνα.

Εκτός από τη γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθούν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό, όπως οι αείμνηστοι: Νίκος Μαλλιαράκης, Κώστας Μαντωνανάκης, Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος Μυλοποταμινός. Καθώς και οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αλίκη Σπίθα–Μυλωνά, Γιάννης Σμπώκος.