Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022» από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, από τον δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, με τη στρατηγική συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Έχοντας δεχθεί συνολικά άνω των 15.000 επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια, φέτος η διοργάνωση φιλοδοξεί να σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, μεταξύ των οποίων βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα.

Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι την Παρασκευή 23/9 ο Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης, την Κυριακή 25/9 οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καμνάκη, τη Δευτέρα 26/9 ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος και την Τρίτη 27/9 ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Χρήστος Λάπας.

Tο πενθήμερο περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.