Τις προοπτικές που προσφέρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας οι ψηφιακοί νομάδες και τις ευκαιρίες που αναδύονται για τον ελληνικό τουρισμό ανέδειξαν οι ομιλητές του πρώτου συνεδρίου της Marketing Greece με θέμα: Work From Greece τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσέλκυση επισκεπτών που θα την επιλέξουν για την εργασία τους.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα στα μάτια ενός βορειοευρωπαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό, είτε για να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς, είτε να ζήσει μετά τη σύνταξή του. Μάλιστα μετέφερε την επιθυμία στελεχών μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων να εργαστούν στην Ελλάδα.

O Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πράξη η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του Gov.gr, κάτι που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα μεταφραστούν στα Αγγλικά υπηρεσίες που περιλαμβάνει το Gov.gr.

Η Αθήνα και η Κρήτη είναι οι πιο δημοφιλείς για Digital Nomads, ανέφεραν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.