Ενδιαφέρουσες πτυχές για τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα αναπτύχθηκαν στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Επιχειρηματικότητα», που έλαβε χώρα στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης από Απόσταση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης, με θέμα «Τουρισμός: προοπτικές ανάπτυξης και επιχειρηματικότητα», στάθηκε στην κοινή πορεία που χαράζουν ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα.

«Τα επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός μεταξύ των προορισμών θα ενταθεί, λόγω της διάθεσης των επισκεπτών παγκοσμίως να ταξιδέψουν. Για αυτό, η σημασία της σωστής στρατηγικής του ψηφιακού μάρκετινγκ θα είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και τις επιχειρήσεις μας, κάτι στο οποίο δεν πρέπει να μας βρει αμέτοχους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σιούτης προτείνοντας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη δημιουργία μιας διαδραστικής εφαρμογής, που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στη πόλη μας.

Από την πλευρά του ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σουρέλης, στην εισήγησή του, στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που έχει φέρει για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και πελάτες η εξάπλωση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.