Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου για την ανάδειξη της νέας γενιάς chefs. Πέντε κορυφαίοι chefs θα αξιολογήσουν τα signature πιάτα των ταλαντούχων συμμετεχόντων στον τοπικό τελικό που πραγματοποιείται στην Κροατία. Ανάμεσα τους και η βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin, Ελληνίδα chef, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δύο νέα ανερχόμενα ταλέντα, που πέρασαν την πρώτη φάση του διαγωνισμού και κατάφεραν να μπουν στη λίστα των 175 chefs παγκοσμίως, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στους τοπικούς τελικούς. Η Μαρία Ζώγα και ο Γρηγόρης Κίκης θα παρουσιάσουν τα πιάτα τους «Red Mullet in Aegean Sea» και «The Story of Cod» αντίστοιχα για να διεκδικήσουν μία θέση στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο το 2023.

H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, συν δημιουργός του αθηναϊκού Funky Gourmet, καθώς και των OPSO, INO Gastrobar και PITTABUN στο Λονδίνο, θα βρίσκεται στην Κροατία, αναζητώντας τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας.

Η κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται και από τους chefs Avivit Priel Avichai (Ισραήλ), Iwona Niemczewska (Πολωνία), Jeffrey J Vella (Κροατία) και Oana Coanta (Ρουμανία), θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες με κριτήριο τις τεχνικές δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα αποτύπωσης του οράματός τους στα πιάτα τους για να αναδείξει τους 4 φιναλίστ του τοπικού τελικού στην Κροατία.