Τα ροζέ κρασιά παραμένουν από τις νούμερο ένα τάσεις στον χώρο του οίνου και η έκθεση Drink Pink την Κυριακή 29 Μαΐου στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, θα παρουσιάσει περισσότερα από 150 ροζέ κρασιά της αγοράς. Στόχος της εκδήλωσης στην οποία οι επισκέπτες δοκιμάζουν όποιο κρασί τους ενδιαφέρει, παρουσία έμπειρων οινοχόων οι οποίοι προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις, ενώ στον ενημερωμένο κατάλογο της έκθεσης θα υπάρχουν πληροφορίες για το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, το πως αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα ροζέ κρασιά εσοδείας 2021 υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ δεν θα λείπουν οι συμμετοχές από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και celebrity-ετικέτες παγκοσμίου εμπορικής επιτυχίας.

Επιβεβαιώνεται επίσης η στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα πιο προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά της Προβηγκίας, που κάνουν θραύση στα ελληνικά νησιά.

Τα ροζέ κρασιά φρέσκα και ελαφριά θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στο pairing και ταιριάζουν με πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Γι’ αυτό, τα κρασιά του Drink Pink 2022 θα είναι κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον γευστικό χαρακτήρα τους, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών. Η είσοδος στην έκθεση Drink Pink 2022 κοστίζει 12€ και περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας.