Ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι στο νησί της Λέσβου, διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, στην Αθήνα, στο εστιατόριο «Παπαδάκης» με κορυφαία προϊόντα του νησιού. Το εξαιρετικής ποιότητας λάδι, το κορυφαίας γεύσης ούζο, οι ξακουστές παπαλίνες, τα βραβευμένα κρασιά, πρωταγωνίστησαν στο μενού που δημιούργησε η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, επιτρέποντας στους παρευρισκόμενους να «ταξιδέψουν» με όλες τους τις αισθήσεις από τον κόλπο της Καλλονής μέχρι την πατρίδα του ούζου, το Πλωμάρι, και τους ηφαιστιογενείς αμπελώνες τις Ανεμώτιας, δοκιμάζοντας σαρδέλες, όστρακα, φρέσκα ψάρια, τοπικά τυριά και κρέατα, όλα μαγειρεμένα με δεξιοτεχνία κι αρτυσμένα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του νησιού.

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υποδέχθηκε τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τους βουλευτές του νομού, Χαράλαμπο Αθανασίου και Γιάννη Μπουρνού καθώς και τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη ο οποίος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του λεσβιακού ελαιολάδου και της αιγιακής διατροφής για την υγεία. Παρόντες ήταν επίσης πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών, αντιπεριφερειάρχες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται στη γεύση και food bloggers.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανακηρύχτηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, «Γαστρονομική Πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου». Τέλος, η δημοσιογράφος γεύσης, Θάλεια Τσιχλάκη, εξήρε τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Λέσβου.