Στις 23 Ιουλίου το νησί της Λήμνου υποδέχεται ξανά το φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου, Lemnos Philema, με τη συμμετοχή παραγωγών, οινοποιών και σεφ.

Ειδικότερα, στη φετινή εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017, θα λάβουν μέρος 18 επιχειρήσεις της Λήμνου, διαμορφώνοντας μία ενδιαφέρουσα έκθεση παραγωγών και οινοποιών, συνοδεία ζωντανών μαγειρικών διαδικασιών, live cooking sessions, που θα παρουσιάσουν κορυφαίοι σεφ όπως είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Κυριάκος Μελάς.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν ντόπια ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρι, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο και άλλα από τα 80 και πλέον προϊόντα του τόπου.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της Λήμνου, ενώ οι καλεσμένοι θα ξεναγηθούν σε βιοτεχνίες, οινοποιεία, εστιατόρια και άλλες τοποθεσίες που συνδέουν τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και το τουριστικό κομμάτι του νησιού.

Στόχος του φεστιβάλ, είναι να παρουσιαστεί η Λήμνος ως ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός αλλά και ως ένας παγκόσμιος προορισμός για γαστροτουρισμό και οινοτουρισμό.