Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η MarBella Collection συνεχίζει το επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ με διεθνή αύρα, “Greek Chefs Abroad: Ambassadors of Greek Cuisine” με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η φετινή διοργάνωση έρχεται να συστήνει στο κοινό της πέντε διάσημους και βραβευμένους Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, πρεσβευτές της Ελληνικής γεύσης.

Ο Γκίκας Ξενάκης του Αθηναϊκού Aleria μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ασημάκη Χανιώτη του διάσημου Pied ATerre στο Λονδίνο, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μετά το Morito του Λονδίνου έρχεται να μας επανασυστήσει δημιουργικά τις γεύσεις της θάλασσας, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στην Βρετανική πρωτεύουσα, ο Ασημάκης Χανιώτης και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth ενώνουν δυνάμεις στο γαστρονομικό φεστιβάλ της MarBella Collection και ξεδιπλώνουν το γαστρονομικό τους ταλέντο.

Οι διάσημοι σεφ θα φιλοξενηθούν από τη MarBella Collection στο adults-only Boutique Hotel MarBella Nido και το MarBella Corfu στην Κέρκυρα, καθώς και στο MarBella Elix, στην παραλία Καραβοστάσι στην Περδίκα Θεσπρωτίας, από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβριου στο Pearl Fine Dining, το à la carte εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας του MarBella Elix, το Apaggio του MarBella Nido με την καθηλωτική θέα στο Ιόνιο, και το ολοκαίονουριο Celeste Fine Dining του MarBella Corfu που φέρει τον αέρα της Γαλλικής ριβιέρας.

Συγκεκριμένα, ο Head Chef του εστιατόριο Aleria, Γκίκας Ξενάκης θα μαγειρέψει στις 9 Ιουλίου στο Pearl Restaurant του MarBella Elix σε ένα μενού που αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Η κρητικής καταγωγής Μαριάννα Λειβαδιτάκη στις 24 Ιουλίου στο Apaggio Restaurant του MarBella Nido,. Η σεφ που έχει ξεδιπλώσει τη μαγειρική της στο λονδρέζικο Morito, και έχει μυήσει τους Αγγλους στην βωματική της κουζίνα που έχει αναφορές από την Κρήτη, που έχει θα δώσει δείγματα από τη μαγειρική της ταυτότητας.

Ο John Σκοτίδας θα βρεθεί στις 25 Αυγούστου στο Appagio Restaurant του MarBella Nido και στις 28 Αυγούστου στο Pearl Restaurant του MarBella Elix. Ο σεφ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παναμά και έζησε στην Ελλάδα με την Ασιάτισσα μητέρα του ανέπτυξε μια κατανόηση των τριών ετερόκλητων κουζινών -ελληνική, κεντροαμερικάνικη, ασιατική- ενσωματώνοντάς τες μ’ έναν μοναδικό σύγχρονο τρόπο.

Στις 3 Σεπτεμβρίου στο Pearl Restaurant ο Ασημάκης Χανιώτης από το Pied a Terre, Λονδίνο, ένα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, θα μαγειρέψει στο Pearl Restaurant. Ο σεφ που βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin το 2018 σε ηλικία 28 ετών -όντας ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin εκτός της χώρας του και ο νεότερος στο Λονδίνο.

Τέλος, στις 10 Σεπτέμβριου ο Γιάννης Κιόρογλου από το La Guérite και το La Petite Maison στις Κάννες, θα φέρει τον γαλλικό αέρα της μαγειρικής του στο Celeste Restaurant του MarBella Corfu.

Tα οινοποιεία που θα συνοδέψουν τα δείπνα είναι το Κατώγι Αβέρωφ, το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Βιβλία Χώρα, το Κτήμα Δύο Ύψη υπό την επίβλεψη του Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.