Στην πιο ορεινή και δυναμική του εκδοχή, το Peloponnese Food Stories: Ιστορίες Ανθρώπων, Γεύσης και Πολιτισμού, έριξε αυλαία στα Τρίκαλα Κορινθίας. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το δημοφιλές Peloponnese Food Stories καλωσόρισε τους επισκέπτες του στη κεντρική πλατεία των Μεσαίων Τρικάλων, στον 5ο προορισμό του, ο οποίος σηματοδοτεί και την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Κορίνθου, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την στήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας. Είχαν προηγηθεί σταθμοί στην Αρεόπολη στη Λακωνία, την Κορώνη στη Μεσσηνία, το Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία και το Τολό στην Αργολίδα.

Το βιωματικό αφήγημα του «Peloponnese Food Stories» εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής.