Όπως κάθε χρόνο, από το 2010 που ξεκίνησε, το Athens Bar Show 2022, θα αποτελέσει και φέτος μια διήμερη πραγματική “γιορτή” του Κλάδου των επαγγελματιών του bartending, της φιλοξενίας, της εστίασης και των αποσταγμάτων. Στις 8 και 9 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα συναντηθούν εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες του κλάδου, οι οποίοι θα συνομιλήσουν, θα ανταλλάξουν γνώσεις, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ακόμα και για μελλοντικές συνεργασίες.
Όμως, πια, και οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο Κόσμο του bartending και των αποσταγμάτων κυρίως μέσα από τις “παράλληλες δράσεις” του, όπως η Athens Bar Week.

Παράλληλα, δεν ξεχνάμε και την “ηθική” και “φιλοσοφική” προσέγγιση του fine drinking και του responsible drinking, παραμένοντας πιστοί στους πυλώνες: Ανακάλυψη, Εκπαίδευση & Δικτύωση.

Athens Bar Week
Πολλά και ενδιαφέροντα θα συμβούν στο Αθηναϊκό Bar Scene κατά τη διάρκεια της Athens Bar Week, από τη Δευτέρα (7/11) έως και την Πέμπτη (10/11). Καταναλωτές και επαγγελματίες, επισκεπτόμενοι τα σημαντικότερα cocktail bars της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” γευστικά αλλά και με όλες τους τις αισθήσεις, στο experience που χαρίζουν τα μεγαλύτερα cocktail bars του Πλανήτη – τα οποία θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην πόλη συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, pop up bars και take – overs στα καλύτερα bars του Κέντρου της Αθήνας.
Το επίσημο τέλος της Athens Bar Week θα σηματοδοτήσει το Closing Party στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου όπου μερικά από τα καλύτερα μπαρ από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης θα σερβίρουν μοναδικά signature κοκτέιλ. Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ/ποτό.

Tomas Estes’ Agave Embassy
Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος της έκθεσης στην τεκίλα και τα αποστάγματα αγαύης θα είναι αφιερωμένος στον Tomas Estes, αγαπημένο πρόσωπο του Bar Community και του κόσμου των Agave Spirits και έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ελληνικής bar κοινότητας, ο οποίος πέθανε πρόσφατα. Ο χώρος θα αποτελεί έναν χώρο γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης αποσταγμάτων αγαύης, με κύριο πρωταγωνιστή την κατηγορία της τεκίλα. “Οικοδεσπότης” θα είναι ο Νίκος Ζήσης, δημιουργός και ιδιοκτήτης του θρυλικού, πρώτου Agave Spirits Bar της Ελλάδας, “Dos Agaves”.

Τέλος, για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί το ABS P.U.B. – Premium & Ultra Premium Brands, ένας ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά σε premium και ultra premium προϊόντα, με “αυστηρά” περιορισμένες ημερήσιες εισόδους.