Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησε το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της θάλασσας.

Το τριήμερο 23 έως 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή ενώ, φιλοξενήθηκαν γαστρονομικές και πολιτιστικές δράσεις από τα τμήματα πολιτισμού της Ινδικής και της Κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του φεστιβάλ μέσω του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων.

Χαιρετίζοντας το φεστιβάλ, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου επισήμανε πως λόγω της ιστορίας και της παράδοσης του Πειραιά «οι γειτονιές του συνθέτουν μια σπάνια ανθρωπογεωγραφία, αφού κάθε κομμάτι του ελληνισμού είναι εδώ. Εδώ είναι και οι ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας: από την Κρήτη και όλα τα νησιά μας, τη Μάνη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, από ολόκληρη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και ο Πειραιάς, πέρα από όλα τ’ άλλα, είναι πραγματικά μια “θάλασσα γεύσεων”». Η κα Γκερέκου σημείωσε, ωστόσο, ότι «προϋπόθεση για να κατακτήσει τη θέση που αξίζει ο Πειραιάς είναι να κερδίσει πρώτα το μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης.