Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο πλευρών για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας στον Τουρισμό Υγείας και στην αναπτυξιακή πορεία του κλάδου.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννης Παράσχης. Το σχέδιο ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες και την προβολή των πακέτων αυτών σε ξένες αεροπορικές εταιρείες, καθώς και σε κύκλους της Ομογένειας με τη δημιουργία Κάρτας Οικογένειας.

Προβλέπεται επίσης η παραχώρηση welcome desk ιατρικού τουρισμού στους χώρους του αεροδρομίου, η προβολή των προοπτικών του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας σε κλαδικά συνέδρια, καθώς και η ανάδειξη των επιλογών Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα για τους διεθνείς ταξιδιώτες, στο περιοδικό του Αερολιμένα “ready2board”.