Την Τρίτη 31 Μαΐου, στο βιομηχανικό χώρο του Μεταλλουργείου, στο Γκάζι, παρευρέθηκαν οι 12 φιναλίστ bartenders του Ελληνικού World Class Competition. Τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες, premium spirits, άριστες πρώτες ύλες, ευρηματικότητα και ταλέντο, ξεχώρισαν στο διαγωνιστικό σκέλος του Ελληνικού τελικού.

Με τις δοκιμασίες και του φετινού τελικού, να είναι εμπνευσμένες από τις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο των ποτών, εκλεκτά αποστάγματα, δημιουργικότητα, τεχνικές και αγωνία κατέκλυσαν το φετινό διαγωνιστικό σκέλος του παγκόσμιου αυτού θεσμού, ενώ οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί νικητής ήταν ο Ιωσήφ Ζααλούκ, από τη Ρόδο. Ο ταλαντούχος bartender εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022. Ο Ιωσήφ, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της bartending κοινότητας, το World Class Global Finals 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι κριτές του φετινού ελληνικού τελικού ήταν σπουδαία ονόματα από το χώρο της παγκόσμιας bartending σκηνής: ο Tim Philips Johansson, Global Ambassador Johnnie Walker, ο Joe Schofield, ιδιοκτήτης των SCHOFIELD’S BAR και ATOMECA και ο James Grant, Global World Class Winner 2021, η συμμετοχή του οποίου παρέμεινε έκπληξη στους διαγωνιζομένους μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Οι κριτές αξιολόγησαν το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, τις τεχνικές δεξιότητες, το επίπεδο φιλοξενίας και την ικανότητα των διαγωνιζομένων να παρουσιάζουν τα σερβιρίσματά τους μπροστά στο κοινό, καταλήγοντας έτσι στον μεγάλο νικητή.