O Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou, σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου sushi bar της Αθήνας, και ο Κυριάκος Λιοδάκης, της Granello pizza, και ο γνωστός από τα Juicy Grill Δημοσθένης Κουβαράκης που έγινε διάσημο για τα burgers στον Χολαργό, αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα σποτ για καλή πίτσα στον Χολαργό, στον χώρο που, από το 2011, μέχρι πριν από δύο χρόνια, φιλοξενούσε το Juicy Grill.

Το νέο σποτ έχει το όνομα Lucinda – το λογότυπο που σχεδίασε η γραφίστρια Κανέλλα Αράπογλου- στον χώρο κυριαρχούν οι λευκοί καθαροί τόνοι και σερβίρει το αγαπημένο έδεσμα της γείτονος.

Με μετρ τον Κυριάκο Λιοδάκη, που πολλοί ορκίζονται στις γνώσεις του για την πίτσα, επενδύουν στο καλό αλεύρι τους, τη μοτσαρέλα fior di latte, την κόκκινη σάλτσα από ντομάτες San Marzano, ξεκινώντας από τη βάση. Το ζυμάρι έχει την απαραίτητη προσοχή που απαιτεί, το φτιάχνουν καθημερινά με μαγιά και προζύμι και το αφήνουν να ωριμάσει για τριάντα έξι ώρες. Το αποτέλεσμα δίνει μια crispy εξωτερικά ζύμη και πιο μαστιχωτή στο εσωτερικό.

Στο μιξ μπαίνουν και ελληνικές πρώτες ύλες: rezzana τριαντάμηνης ωρίμανσης του Ιδρύματος Tοσίτσα, σαλάμι Λευκάδος, ξύγαλο Σητείας, φρέσκο χειροποίητο λουκάνικο.

Ο κατάλογος περιέχει δέκα πίτσες, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, λίγες σαλάτες, κάποια ορεκτικά και τρία γλυκά. Από τις κλασικές ιταλικές, με την μαργαρίτα να δείχνει την αρτιότητα της απλότητας, αλλά και πιο σύνθετες και πληθωρικές επιλογές, όπως η μπουράτα με μορταδέλα και φιστίκι, η melanzane με μελιτζάνα, crispy onion, παρμεζάνα, πεκορίνο και ξύγαλο και η πικάντικη πίτσα με πεπερόνι, ενώ υπάρχουν και πίτσες ημέρας.

Στο κεφάλαιο σαλάτες, επενδύουν στην αγαπημένη όλων Caesar’s, που φτιάχνουν με γαλλική σαλάτα, kale, κρουτόν, πανσέτα, rezzana 30μηνης ωρίμανσης, και παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, στα ορεκτικά υπάρχουν οι κλασικές ιταλικές ρυζοκροκέτες: τα arancini με ragu ή με μανιτάρια και κρέμα μαύρης τρούφας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, καθώς και το αγαπημένο όλων vitello tonnato.

Προς το παρόν η κατηγορία ζυμαρικά, έχει μόνο μια χειροποίητη pasta με παρμεζάνα και regato, ως μια άλλη ανάγνωση του κλασικού mac n’ cheese, ενώ προτείνεται και η αμαρτωλή επιλογή της pizza fritta με πατέ ντομάτας, ξύγαλο, σαλάμι Λευκάδος και λάδι βασιλικού. Τέλος, από τη λίστα κρασιών με ελληνικές και μερικές ξένες ετικέτες, υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, ιταλική μπίρα και τέσσερα κοκτέιλ, ένα κλασικό Spritz και ένα signature, μια παραλλαγή του Νegroni και μια fizzy Pina Colada. Η Lucinda συνεργάζεται με τη Wolt για παραγγελίες από το σπίτι.