Στην ανάγκη επενδύσεων τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές για την ενίσχυση της τουριστικής αγοράς αναφέρθηκαν ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, President & Founder, HotelBrain και ο κ. Νικόλαος Ρουπακάς, Country Manager, Everty Greece στην 23η Prodexpo.

«Ζητούμενο είναι τα skills και οι ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού» ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος. Όπως έκανε γνωστό: «Έχουμε δημιουργήσει ομάδες recruitment σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να καταρτίσουμε και να στελεχώσουμε τα ξενοδοχεία» και αναφέρθηκε στην ίδρυση του HotelBrain Academy με στόχο, όπως είπε, αφενός μεν στην κατάρτιση και προσέλκυση νέων ανθρώπων και αφετέρου στην εξέλιξη του υπάρχοντος δυναμικού.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακάς, ανέφερε ότι: «Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα μεταφέροντας εμπειρίες, πρακτικές, αλλά και προσωπικό από χειμερινούς σε θερινούς προορισμούς και συμπλήρωσε ότι προσπαθούμε οι εργαζόμενοι να θέλουν να εργαστούν για εμάς. Δίνουμε υψηλές αμοιβές, σεβόμαστε τη συλλογική σύμβαση, δίνουμε τα ρεπό επενδύουμε στο upskilling και upskilling».