Το “πράσινο φως” άναψε τελικά η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τουριστικής επένδυσης της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στα Φαλάσαρνα, παρά την αρχική αρνητική γνωμοδότηση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 800 κλινών, καλύπτοντας έκταση 120 στρεμμάτων, η οποία θα βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura, και μάλιστα μέσα σε ζώνη αυστηρότερης προστασίας.

Η υπηρεσία Περιβάλλοντος αντιτέθηκε στην κατασκευή ξύλινων καταλυμάτων στο κάτω μέρος του οικοπέδου, στην Παχιά Άμμο, λόγω της παρουσίας αμμοθινών και κρινακιών της άμμου. Από την πλευρά της, η Επιτροπή Περιβάλλοντος υπερψήφισε τη ΜΠΕ αλλά υπό όρους. Ειδικότερα, στο πάνω κομμάτι του οικοπέδου η επιτροπή δε διαφωνεί ως προς τη δόμηση. Στο κάτω όμως κομμάτι, το χαμηλό επίπεδο, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη, αποφάσισε να μη δομηθεί το ένα κομμάτι, λόγω της πυκνότητας του κρινακιού της άμμου σε εκείνο το σημείο και να μεταφερθεί η δόμηση προς τα πάνω και ανατολικά.

Το σχέδιο καταψήφισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης και η Λαϊκή Συσπείρωση.