Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων προαστίων, το εστιατόριο Parasties στην καρδιά της Γλυφάδας.

Σταθερά εστιασμένο στην κρητική κουζίνα (με πρωτότυπα twists) από το 1999 που άνοιξε στο Ηράκλειο, το Parasties φέρνει την πατροπαράδοτη τεχνική ψησίματος σε πρώτο πλάνο.

Η παραστιά υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη, με το σκεύος να ακουμπάει σε μια «κατασκευή» από πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα και έστηναν τη φωτιά.

Στη Γλυφάδα, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με minimal διακόσμηση και αισθητική, η ανοιχτή κουζίνα τραβά τα βλέμματα και η παραστιά είναι στο επίκεντρο.

Το μενού περιλαμβάνει ποικίλες επιλογές για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας -και όχι μόνο. Από κρητικά τυριά, ντάκο και σφουγγάτα, μέχρι γαμοπίλαφο, σκιουφιχτά με μάγουλα και ριζότο
ντολμαδάκι, οι Parasties φιλοδοξούν να γίνουν το νέο στέκι για μία κρητική έξοδο στην Αθήνα.