Μια νέα εστιατορική άφιξη στην Αθήνα φιλοξενεί το κτίριο που ανήκε στον πατέρα του διεθνώς γνωστού Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Το The Architects of Time στεγάζεται στο ισόγειο, σε έναν χώρο που κάποτε ήταν ωρολογοποιείο, του οποίου το όνομα -και την ταμπέλα- διατήρησε.

Η Βιβή Λαμπροπούλου υπογράφει και επιμελείται ένα δημιουργικό μενού και από την ανοιχτή του κουζίνα μπορεί κανείς να δει να ετοιμάζονται μεσογειακά πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας, με πολλές εγχώριες πρώτες ύλες, με νησιώτικα τυριά και αλλαντικά.

Το πρωί θα βρείτε προτάσεις όπως ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριά, ντοματίνια και γραβιέρα Τήνου, ένα deep fried croque madame, αλμυρά pancakes με κατίκι Δομοκού, τραγανό ψιλοκομμένο παστράμι ωρίμανσης, baby ρόκα και αυγό ποσέ, open vegan σάντουιτς σε χειροποίητο ψωμί, ψητά λαχανικά, μαριναρισμένο τόφου και πέστο βασιλικού.

Το βράδυ, μπορείτε να βάλετε στη μέση πιάτα όπως τα arancini μανιταριών, μια pinsa με σάλτσα βασιλικού, κονφί ντοματίνι, γραβιέρα και χοιρομέρι Τήνου, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, θα βρείτε και ένα «ριζότο» με fregula, φρέσκα αρωματικά μανιτάρια και σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας, αλλά και φρέσκες παπαρδέλες alfredo μεταξύ άλλων.

Στο υπόγειο του κτιρίου, στον χώρο που την εποχή του Μεσοπολέμου λειτούργησε ως καταφύγιο, σήμερα στεγάζεται το κελάρι του “The Architects of Time”, με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και διεθνών ετικετών. Εκεί βρίσκεται και το κρυμμένο μήνυμα-μότο του μαγαζιού: “Ladies & gentlemen, we are floating in space”.

Οι δημιουργοί του The Architects of Time είναι μουσικοί και μέλη των ομάδων που έχουν διαμορφώσει το μπαρ Barrett στου Ψυρρή καθώς και το (νέο) Koursaros bar της Τήνου. Η λίστα με τις ετικέτες του μπαρ διαθέτει γύρω στα 45 ρούμια ανά κατηγορία, 35 τζιν, σκωτσέζικα, ιρλανδικά αλλά και ιαπωνικά ουίσκι.

Στην μπάρα με τη μεταλλική καμπυλωτή πρόσοψη σερβίρονται τα signature cocktails και η εκτενής λίστα ποτών, που υπογράφει ο Μάριος Ηλιόπουλος. “Chariot of Fire”, “Aphrodite’s Child” και “Blade Runner” κάποιες από τις προτάσεις-φόρος τιμής στην καλλιτεχνική διάνοια του μεγάλου συνθέτη, το όνομα του οποίου κοσμεί την μαρμάρινη πρόσοψη της εισόδου.

Τέλος, κάθε μήνα θα φιλοξενούνται έργα καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης, υπό την επιμέλεια της Νιόβης Κρητικού.