Η «Attica Group», μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), γιόρτασε την παραλαβή των 3 υπερσύγχρονων πλοίων της, AERO Highspeed 1, AERO Highspeed 2 και AERO Highspeed 3, σε εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο Λιμάνι του Πειραιά, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων, εκπροσώπων Αρχών, συνεργατών και πλήθους κόσμου.

Τα τρία AERO Highspeed, αποτελούν τα πρώτα νεότευκτα πλοία που ήρθαν στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση κύριων ακτοπλοϊκών γραμμών, 10 χρόνια μετά το τελευταίο νεότευκτο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, το Blue Star Patmos, που και πάλι η Attica Group παρέλαβε, τον Ιούνιο του 2012.

Τα τρία AERO έφθασαν από τη Νορβηγία στην Ελλάδα την 1η Αυγούστου 2022 και δρομολογήθηκαν άμεσα στις γραμμές του Αργοσαρωνικού. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανήλθε σε 21 εκατ. ευρώ (7 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο) και η χρηματοδότησή της έγινε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό προερχόμενο από τη Νορβηγική Export Finance Norway (“Eksfin”) με την εγγύηση του Norwegian Export Credit Guarantee Agency (“GIEK”) και την Alpha Bank.