Με σύνθημα “Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον” η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία, το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

Διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef, Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing & Γαστρονομίας και εταιρία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.