Η διοργάνωση Santorini Experience 2022, που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού όπως τον πολιτιστικό, αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό, επιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με νέες εντυπωσιακές διαδρομές στο τρέξιμο και την καθιερωμένη και μοναδική διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν τη Σαντορίνη, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή 5 χλμ, με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ, κατεύθυνση προς τον Φάρο του Ακρωτηρίου, και επιστροφή πάλι πίσω στον Άγιο Ραφαήλ.

Ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί με εκκίνηση από την Οία, πέρασμα από τις μαγευτικές περιοχές του Ημεροβιγλίου και των Φηρών και τερματισμό πάλι πίσω στην Οία.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κολυμβητική διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Το Santorini Experience, γίνεται φέτος για 6η χρονιά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.