Το Κea Retreat στη Τζιά, το πρώτο ολιστικό boutique ξενοδοχείο των Κυκλάδων, αποκλειστικά αφιερωμένο στις θεραπείες της yoga, ανοίγει τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2022.
Στην παραλία Ψαθί της Κέας, το Kea Retreat προσφέρει στους επισκέπτες του ένα all inclusive πακέτο που συνδυάζει την ξενοδοχειακή διαμονή, τη διακεκριμένη διατροφή αλλά και τα καθημερινά yoga retreats. Το ρόστερ του περιλαμβάνει τους πιο έγκριτους Έλληνες και διεθνείς δασκάλους yoga, γνήσιες γαστρονομικές επιλογές που ενστερνίζονται τη φιλοσοφία του “from farm to table” και επιλογές διαμονής.

Το Kea Retreat είναι προϊόν πάθους του Ισραηλινού επιχειρηματία Zviki Eshet και της συζύγου του Anat, οι οποίοι αποφάσισαν να στήσουν εδώ το δικό τους “βωμό”, αφιερωμένο στη μόνιμη αναζήτησή τους για νόημα και ψυχική υγεία και ισορροπία, αλλά και στον μακροχρόνιο έρωτά τους με τον ελληνικό πολιτισμό. Ο ένας γιος του ζευγαριού, Yoni έχει αναλάβει χρέη διευθυντή αλλά και κάποιων διδασκαλιών yoga, ο άλλος γιος, Uriel, κρατά τα ηνία της κουζίνας και της φάρμας, χάρη στη θητεία του σε Michelinάτα εστιατόρια όπως το ηχηρό Noma στην Κοπεγχάγη, ενώ η Anat, εξειδικευμένη στη σωματοκεντρική ψυχοθεραπεία, δανείζει την τεχνογνωσία της για την υποστήριξη του θεραπευτικού προγράμματος.

Αρχιτεκτονική & Σχεδιασμός
Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του Kea Retreat. Μια σειρά από προϋπάρχουσες πετρόκτιστες κατασκευές 400 ετών (“Καθικιές” όπως τις ονομάζουν οι ντόπιοι) έχουν μετατραπεί σε λιτά, αλλά κομψά δωμάτια, με θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες και υπαίθρια ντους. Οι κατά παραγγελία ιδιοκατασκευές έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Kea Retreat από ντόπιους artisans, αλλά και τα διακοσμητικά έχουν κατασκευαστεί από απομεινάρια που βρέθηκαν εδώ και αξιοποιήθηκαν καλλιτεχνικά από τον ισραηλινό Avri Regev.