Συμβολική ανάβαση στον Όλυμπο πραγματοποίησε ομάδα ορειβατών από την Ιορδανία με αρχηγό της αποστολής, την Α.Ε. Πρίγκιπα Mired Raad Zeid Al Hussein, Lord Chamberlain του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, στις 9 & 10 Ιουλίου 2022.

Σκοπός της αποστολής ήταν να μεταφέρουν δυο πέτρες από το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη, με υψόμετρο 430 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, από το σημείο της βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό όπου και βρίσκεται το βαπτιστήριο & η Ιερά Μονή του Ιωάννου Προδρόμου.

Οι πέτρες αυτές τοποθετήθηκαν στο ψηλότερο ξωκλήσι των Βαλκανίων, αυτό του Προφήτη Ηλία στο οροπέδιο των Μουσών με υψόμετρο 2803 μέτρων στον Όλυμπο. Την αποστολή συνόδευσε και Ελληνική ομάδα ορειβατών.

Ο Πρίγκιπας έχει ήδη βοηθήσει στην αποκατάσταση της εκκλησίας του Προφήτου Ηλίου και έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την ενίσχυση αυτού www.impi.gr. Να σημειωθεί ότι τον Μάιο 2022 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας και του συνολικού γραφείου προσκυνηματικών περιηγητών της Ιερά Συνόδου της Ελλάδος με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού Ιορδανίας.