Με στόχο το 2022 να είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά την πανδημία, η Aegean κινείται με καλή δυναμική και πληρότητες στα αεροσκάφη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Εξέφρασε όμως την ανησυχία του για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου αλλά και τη σημαντική ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ που επηρεάζει σημαντικά το κόστος καθώς και για τον υψηλό πληθωρισμό που επηρεάζει την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο κ. Βασιλάκης εξήγησε ότι οι θετικές τάσεις άρχισαν να σημειώνονται από τον Απρίλιο του 2022, όταν οι εισπράξεις (ήτοι πωλήσεις για μελλοντικά ταξίδια) ξεπέρασαν το αντίστοιχο ποσό του Απριλίου 2019. «Εν συνεχεία τον Μάιο μεταφέραμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο επιβάτες, ενώ και ο Ιούνιος συνέχισε το ίδιο δυναμικά μεταφέροντας 1,3 εκατομμύρια επιβάτες», ανέφερε από την πλευρά του ο Διευ. Σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Οι πληρότητες σήμερα προσεγγίζουν τα προ-πανδημίας επίπεδα, η επιβατική κίνηση κυμαίνεται σε επίπεδα περίπου 10% χαμηλότερα από το 2019, διατηρείται η καλή πορεία των προ-κρατήσεων, ενώ επιπρόσθετα βελτίωση σημειώνεται και στα έσοδα ανά πτήση.