Στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στη στρατηγική ενίσχυσης των θεματικών μορφών τουρισμού ως έναν σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από το νησί της Αίγινας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που έκανε ο κ. Κικίλιας στο νησί, επιβεβαιώθηκε η δυναμική πορεία του τουριστικού ρεύματος στο νησί, όπου η πληρότητα αυτή την περίοδο αγγίζει το 90%, με την τουριστική κίνηση να έχει ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο.

«Η Αίγινα εξελίσσεται σε έναν τουριστικό προορισμό δωδεκάμηνης διάρκειας. Οι επιδόσεις που βλέπουμε, από την αρχή της φετινής σεζόν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών, σωστής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί είναι έντονο, ιδίως από την αγορά του Ισραήλ. «Είναι κάτι που θα δούμε, στην πράξη, το αμέσως επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό δεν προέκυψε τυχαία, αλλά εντάσσεται στο σύνολο των στρατηγικών ενεργειών που το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί, όλο αυτό το διάστημα, για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ξεχωριστή μνεία έγινε και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αίγινας, μέσω της ενίσχυσης των θεματικών μορφών τουρισμού: γαστρονομικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού.