Με βάση τη μελέτη του Centre of Excellence in Food, Tourism & Leisure και της Active Media, ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στις τρεις αυτές αθλητικές διοργανώσεις που εξετάστηκαν είναι λίγο πάνω από τα 40 έτη, με τους νεότερους να είναι στα 19 τους και τους μεγαλύτερους μέχρι και 68 ετών. Η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι. Το μηνιαίο οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά τα 1500 ευρώ και πάνω από τους μισούς κατέχουν πτυχία πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακό.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σε ό,τι αφορά το προφίλ των συμμετεχόντων στις αθλητικές διοργανώσεις Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Πευκί, Zagori Mountain Running και Navarino Challenge, είναι το γεγονός ότι οι επαγγελματίες είναι το μικρότερο μερίδιο συμμετεχόντων, ενώ οι ερασιτέχνες και όσοι συμμετέχουν για διασκέδαση ξεπερνούν και το 80%.

Αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου να συνδυάσει τις διακοπές του με τη συμμετοχή του σε κάποια διοργάνωση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι πάνω από 85% των συμμετεχόντων ταξίδεψαν με παρέα (φίλους, συγγενείς ή συναθλητές).

Και ενώ το 60% έκαναν δύο διανυκτερεύσεις, ένα σημαντικό ποσοστό έμειναν έως και μια εβδομάδα.