Στο 68% των προ-πανδημικών επιπέδων θα φθάσει φέτος ο αριθμός των διεθνών αναχωρήσεων παγκοσμίως, για να ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2025, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων GlobalData. Ωστόσο, στην περιοχή της Ευρώπης και της Ασίας η ανάκαμψη παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

Οι αριθμοί αναμένεται να βελτιωθούν στο 82% των επιπέδων πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού το 2023, και στο 97% το 2024, προτού ανακάμψουν πλήρως μέχρι το 2025 στο 101% των επιπέδων του 2019, με προβλεπόμενες διεθνείς αναχωρήσεις 1,5 δισεκατομμυρίου. Ωστόσο, η ανάκαμψη θα είναι άνιση, με την Ευρώπη και την Ασία να υστερούν σε σχέση με άλλες περιοχές, σύμφωνα με την GlobalData.

Η Hannah Free, αναλύτρια στην GlobalData, δήλωσε: «Οι διεθνείς αναχωρήσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να φτάσουν το 2022 στο 69% των αριθμών του 2019. Καθώς η ταξιδιωτική εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, η ενδοευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να επωφεληθεί, λόγω των προτιμήσεων για ταξίδια μικρών αποστάσεων. Ωστόσο, η ταξιδιωτική ανάκαμψη πρέπει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, την αύξηση του κόστους ζωής και τον πόλεμο στην Ουκρανία».